Det svenska innovationsföretaget Fibersystem har utvecklat nya fiberoptiska switchar, som är helt oberoende av protokoll och hastighet. Det öppnar för en rad olika användningsområden och ger en förväntat lång livslängd.

Fibersystems nya fiberswitchar ger en transparent omkoppling av den optiska signalen i ett fibernät. Det gör dem helt oberoende av protokoll och hastighet. Omkoppling kan göras både fjärrstyrt och helt manuellt direkt på switcharna.

Genom att fiberswitcharna är helt transparenta ger de stor flexibilitet för att hantera de allra flesta tillämpningar. De kan exempelvis fjärrstyra leverans av fiberanslutning till fastigheter, svara för katastrofskydd genom omledning till reservförbindelser, eller användas i testsystem.

Fiberswitcharna finns i två utföranden – 94-101 med en ingång och två utgångar, samt 94-104 med en ingång och fyra utgångar. Den större modellen är anpassad för montering i 19-tums standardrack. Alla anslutningar sitter på fronten.

—-

För ytterligare information, vänligen kontakta Fibersystem:
Thomas Axaeus, Försäljningschef, 0708-33 71 91, thomas.axaeus@fibersystem.com

Om Fibersystem AB
Fibersystem är ett svenskt innovationsföretag som utvecklar och marknadsför produkter för fiberoptisk kommunikation och IT-säkerhet. Produkterna används inom infrastruktur, medicin, säkerhet och industri. Fibersystem är också distributör för världsledande leverantörer som kompletterar företagets egenutvecklade teknik.

www.fibersystem.com