Fibersystem har utvecklat en ny fiberoptisk lösning för KVM-förlängning som gör det möjligt med mycket långa avstånd mellan dator och skärm – upp till 80 km.
Det är den första produkten i världen i sitt slag som följer HDBaseT-standarden för HDMI-överföring över fiber och passar exempelvis i tuff industrimiljö, för digital skyltning, liksom i verksamheter med mycket höga säkerhetskrav.

Innovationsföretaget Fibersystem lanserar ett system för fiberoptisk KVM-förlängning över långa avstånd med fiberoptisk överföring av högupplöst video, ljud och USB-data för tangentbord, mus och annan kringutrustning. Den klarar avstånd på upp till 300 meter med multimod-fiber och upp till 80 km med singelmodfiber.

Den nya lösningen 45-600 Series HDMI HDBaseT KVMX (Keyboard Video Mouse eXtender) bygger på HDBaseT-standarden för överföring av HDMI-video och stödjer alla standardformat upp till 4K, med automatisk detektering av upplösning. Fibersystem har implementerat den senaste HDBaseT-specifikationen som möjliggör fiberoptisk överföring av bild, ljud, Ethernet och USB-data över långa avstånd.

– HDBaseT utvecklades från början för att medge överföring av högupplöst video, ljud, styrdata, Ethernet och kraft över en enda parkabel, upp till 100 meter. I version 2.0 av HDBaseT-standarden ingår även fiber som överföringskanal för att möta marknadens behov av längre avstånd och för att uppfylla stränga säkerhetskrav från offentliga, medicinska och militära verksamheter. Vi är glada över att Fibersystem nu har kommit ut på markanden med sina HDBaseT-lösningar, säger Micha Risling, ordförande för HDBaseT Alliance’s Marketing Committee.

 Applikationer

Fibersystem 45-600 KVMX är en perfekt lösning för industriella applikationer i tuffa miljöer, till exempel där operatörskonsolen måste finnas nära processen eller där datorn inte kan placeras direkt vid arbetsplatsen på grund av värme, damm eller brist på utrymme.

Fler exempel på användningsområden är utvecklingsavdelningar, kontrollrum i processer med höga säkerhetskrav och även digital skyltning, där systemets långa räckvidd medger att ett storskaligt och geografiskt utspritt system styrs centralt från ett serverrum.

Lösningen uppfyller de högst ställda kraven på säkerhet från bland annat försvaret och andra känsliga verksamheter där skydd mot röjande strålning är ett krav.

Installation

Huvudenheten i Fibersystems KVMX-system installeras centralt och kan betjäna upp till
16 fjärranslutna PC-arbetsplatser eller skärmar. Den är moduluppbyggd och anpassad för rackmontage. Möjlighet finns att välja till redundanta kraftaggregat, SNMP-baserad systemövervakning, liksom ett webbaserat administrationsverktyg.

Systemet kan också kombineras med Fibersystems säkra PC-arbetsplatser (Secure Workstation/Secure Terminal) och ger då det starkaste skyddet mot ”informationsläckage” via skärmen och USB-minnen, liksom mot intrång.

Två typer av moduler hör till systemet. Standardmodulen har HDMI 2.0- och USB 2.0-gränssnitt, dessutom finns en variant som också hanterar Toslink för ljudöverföring och fjärrstyrd reset. Vid arbetsplatsen installeras antingen Fibersystems egna skärmar eller en mottagarmodul i ett fristående hölje med inbyggd kraftförsörjning.

—-

För frågor och mer information, kontakta Fibersystem:
Thomas Axaeus, försäljningschef, 0708-33 71 91, thomas.axaeus@fibersystem.com

 

Om Fibersystem

Fibersystem är ett svenskt innovationsföretag som knyter samman informationssäkerhet med fysisk säkerhet. Företaget utvecklar säkra IT-produkter baserat på fiberoptisk kommunikation, för användare inom infrastruktur, medicin, säkerhet och industri. www.fibersystem.com